Minik Adımların Karne Sevinci

Eklenme Tarihi: 17.01.2020 15:27:12

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Minik Adımlar Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde eğitim görmekte olan 67 minik öğrenci, karnelerini aldı.

Belediye Eşbaşkanları Berivan Helen IŞIK ve Peymandara TURHAN, Minik Adımlar Kreş ve Gündüz Bakımevinde eğitim gören öğrencilere karnelerini verdiler. Sınıfları ziyaret ederek öğrencilere hediyelerle birlikte karnelerini veren Eşbaşkanlar, daha sonra öğrencilerin velileriyle biraraya geldiler.

Velilerle birlikte kreşte yapılan etkinliklere yönelik düzenlenen slayt gösterisini izleyen Eşbaşkanlar IŞIK ve TURHAN, kısa birer konuşma yaptılar. Konuşmasına velileri selamlayarak heyecanlarını paylaştığını söyleyen Eşbaşkan Berivan Helen IŞIK, "Küçük çocuklarımızın karne sevinci bizi de mutlu etti. Çocuklar bu kreşe geldikçe biz de ileriki dönemlerde burayı genişletip hizmet vermeye devam edeceğiz. Siz de biliyorsunuz ki anadilde eğitim almak her çocuğun hakkı ve bu eğitim çocukluktan veriliyor. Türk, Kürt, Arap fark etmeksizin her çocuğun anadilini öğrenme ve konuşma hakkı vardır. Bu şehirde kaç dil varsa her çocuğun anadilinde konuşma hakkı olmalıdır. Biz de ileriki zamanlarda bu konuyla daha çok ilgileneceğiz ve her çocuğumuzun her dili konuşabilmesi hatta İngilizce öğrenebilmesinin yollarını açacağız ve destekleyeceğiz." diyerek tüm çocuklara başarı dileklerinde bulundu. Velilere, çocuklarını "Minik Adımlar Kreş ve Gündüz Bakımevi"ne  gönderdikleri için teşekkür eden Eşbaşkan Peymandara TURHAN ise, "Değerli öğretmenlerimize böyle bir çalışma içerisinde oldukları için teşekkür ediyoruz. Çocuklarınızı buraya gönderin ve takipçisi olun. Değerli velilerimiz, burada bizlerin daha neler yapabileceğimiz üzerine bize önerilerde bulunmanızı ve varsa isteklerinizi  daima dinlemeye ve çözmeye hazır olduğumuzu unutmayın. Kreşimizi daha da genişletip çocuklarımıza daha iyi bir eğitim sunalım." diye ifade etti.

Konuşma bitiminden sonra öğrencilerin velileriyle bir süre sohbet eden Eşbaşkanlar Berivan Helen IŞIK ve Peymandara TURHAN, karne sevinci içerisinde olan öğrencilerle ve aileleriyle topu fotoğraf çektirerek ziyaretlerini bitirdiler.

Sayfayı Paylaş
Gizle