Öğrencilerden Barınaktaki Hayvanlara Büyük İlgi

Eklenme Tarihi: 17.01.2020 09:06:46

Siirt Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından, sahipsiz hayvanların ihtiyaçlarının ve tedavilerinin karşılanması için faaliyete geçirilen "Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi"ni Bahçeşehir Koleji öğrencileri ziyaret etti.

Siirt Belediyesi meclis üyeleri, Veteriner Müdürlüğü hekim ve görevlileri tarafından çocuklar, "Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi"nin giriş kapısında balonlarla karşılandı. Yetkililer ve görevliler tarafından rengarenk balonlarla karşılanan çocuklar barınağı merakla ve ilgiyle incelemeye başladı. Siirt Belediyesi meclis üyeleri, Veteriner Müdürlüğü'nün veteriner hekimi Veysel Sabri Oktay ve barınak görevlileri öncülüğünde gerçekleştirilen ziyarette; çocuklara hayvan sevgisini aşılamak, hayvanları korumakla ilgili bilinçlendirmek amacıyla konuşma yapıldı. Gerçekleştirilen ziyaret sırasında, çocuklar yanlarında getirdikleri mamaları veteriner hekimin kontrolünde hayvanlara vererek kendi elleriyle besledi.

Çocuklar, barınağın yavru köpeklerden oluşan kısmında yavru köpekleri sevip onlarla doyasıya vakit geçirdiler. Veteriner hekimi Veysel Sabri Oktay'ın koruma altındaki hayvanlarla ilgili bilgilendirmelerini çocuklar ilgiyle dinlediler. "Hayvanlara verdikleri mama çeşitleri, hayvanlarla nasıl oynanıldığı, yaralı köpeklerin sağlık durumları, köpeklere verilen isimler, kaç yaşında oldukları, saldırgan olup olmadıkları" gibi çocuklar tarafından sorulan sorulara Veteriner hekim Veysel Sabri Oktay tarafından cevaplandırarak öğrencilerin merakları giderildi. Gezi çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Sayfayı Paylaş
Gizle