Siirt Belediyesi 584 Sokak Hayvanını Tedavi Etti

Eklenme Tarihi: 12.02.2020 16:40:36

Siirt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 9 ay içerisinde toplamda 584 sokak hayvanını tedavi etti.

Sağlıksız şartlar altında yaşayan, çeşitli nedenlerle yaralanan veya hastalanan sokak hayvanları; Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından sokaklardan alınarak tedavileri yapılıyor. Siirt Belediyesi ve Siirt Üniversitesi arasında imzalanan "Sokak Hayvanlarının Korunması ve Tedavi Edilmesine Yönelik İşbirliği Protokolü" kapsamında; Veteriner İşleri Müdürlüğü personelleri tarafından, Siirt Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürülen toplam 584 sokak hayvanı tedavi edildi. Tedavileri tamamlanan sokak hayvanları, Siirt Belediyesi bünyesinde bulunan ''Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi"nde sağlık kontrolleri ve aşıları yapılarak doğal ortamlarına bırakılıyor.

Son bir ay içerisinde "
Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi"nde  tedavileri yapılan 7 sokak hayvanı sahiplendirilerek yeni evlerine gönderildi.

Sayfayı Paylaş
Gizle