Siirt'te Mikail Aslan Rüzgarı

Eklenme Tarihi: 20.01.2020 10:55:03

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında; Zazaca müziğinin tanınan isimlerinden Mikail Aslan, Siirtli vatandaşlara konser verdi.

Siirt Belediyesi Konferans Salonu'nda saat 19.00'da başlayan konsere Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Peymandara TURHAN, HDP Siirt İl Eşbaşkanı Yusuf Batur, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sanatçı Mikail Aslan, en son 2011'de Siirt'e geldiğini ve şuan Siirt bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konsere başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde, Sanatçı Mikail Aslan en sevilen şarkılarından "Elqajîyê, Dilbera Dersimê, Çu Çem, Mel Şî, Ninnayê, Ding Dingo Bani Sero..." eserleri seslendirdi. Vatandaşların şarkılara eşlik ettiği ve yer yer halayların çekildiği konser coşkulu bir şekilde devam etti.

Konser bitiminden sonra Siirt Belediyesi Eşbaşkanı Peymandara  TURHAN,  vatandaşları selamlayıp Konferans Salonu'nun yetersizliğini dile getirerek bu tarz etkinlikler için kısa zamanda bir çözüm bulacaklarının sözünü verdi. Eşbaşkan TURHAN, Sanatçı Mikail Aslan ve müzisyenlere teşekkür ederek bir buket çiçek takdim etti.

Sayfayı Paylaş
Gizle