Toplu Taşımada 'jin Kart' A Yoğun Talep

Eklenme Tarihi: 10.01.2020 17:09:32

Siirt Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, 7 ay içerisinde "Jin Kart"a sahip yolcuların 122 bin 693 kez belediye toplu taşıma araçlarından faydalandıklarını belirtti.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü; kadınların kent içinde daha kolay, daha ucuz bir ulaşımla yaşama katılımının sağlanması amacıyla kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak "Jin Kart" tahsis etmeye devam ediyor. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, 1 Haziran-31 Aralık 2019 tarihleri arasında 122 bin 693 kez Jin Kart kullanılarak belediye taşıma araçlarından yararlanıldığını ifade etti. Kadına yönelik ayrımcılığın ortadan kaldırılmasının bir parçası olan pozitif ayrımcılık taleplerinden birinin, kent içi ulaşımın kolaylaştırılması talebi olduğunu ifade eden yetkililer, "Siirtli tüm kadınların sosyal ve kültürel etkinlik gösterebilmeleri, kamusal alana katılımlarını sağlamak amacıyla kolay bir ulaşımın önünü açmak için "Jin Kart" tahsis etmeye devam edeceğiz." dedi.

Siirtli kadınların yaşamın her alanında görünür olmasını sağlamak için "Jin Kart" tahsis ettiklerini belirten Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, tüm vatandaşlar için hizmet verdiklerini ve bu hizmetlerini sürdüreceklerinin vurgusunu yaptı.

Sayfayı Paylaş
Gizle