Üzeri için:
İşkembeyi avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırıp bol suyla güzelce yıkayın.Bir yıkama kabına aldığınız işkembelerin üzerine yarım çay bardağı kadar sirke koyun.Üzerine sıcak su gezdirdiğiniz işkembeleri 40 dakika kadar bu şekilde bekletin.Bu sürenin sonunda işkembeleri bol suyla durulayıp düdüklü tencereye alın.Üzerini geçecek kadar su içinde 45-50 dakika haşladığınız işkembeleri süzüp yeniden suya koyun ve 15 dakika daha haşlayın.Bu esnada geniş bir tencerede sıvı yağı kızdırın.Unu bu yağda kavurup içine işkembenin haşlama suyundan 3-4 kepçe kadar ilave edin.1,5 litre de sıcak su ekleyip kaynatın.Haşladığınız işkembeleri küçük küçük doğrayıp kaynayan unlu suya ekleyin.Sarımsakları da ezip ilave ettikten sonra 10 dakika kadar kaynatın.Çorbadan 1-2 kepçe kadar alıp terbiyeyi ılıştırdıktan sonra çorbanıza ekleyin.İyice karıştırdığınız çorbayı altını kısıp 5-10 dakika daha pişirin.Çorbayı kaselere bölüştürüp üzerine kızgın biberli tereyağı gezdirin.Servis ederken ekstra limon, sirke ya da sarımsak ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun…
ADRES: Mithat Öktüren Caddesi No:2 56100 SİİRT
TELEFON: 444 56 25 // (484) 223 22 66
FAKS: (484) 223 92 25
E-Posta: [email protected]
© 2020 - Siirt Belediyesi - Bilgi İşlem Müdürlüğü
ADRES: Mithat Öktüren Caddesi No:2 56100 SİİRT TELEFON: 444 56 25 // (484) 223 22 66 FAKS: (484) 223 92 25 E-Posta: [email protected]
© 2020 - Siirt Belediyesi - Bilgi İşlem Müdürlüğü