Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- Yaklaşık 2.5-3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 fiske tuz
Pekmezli Şerbet;
- 1 su bardağı pekemz
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı
Keek mıhşi hamuru keek teze gibi yapılır.Yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır.Yufka kalınlığında açılıp 5-6 santimlik kare şeklinde parçalar kesilir.Keek tezeden farklı olarak içine toz şeker eklenmiş dövülmüş ceviz konur.Muska şeklinde üçgen olarak kapatılıp kenarları elle bastırılarak yapıştırılır.Bu diğer şekli de yuvarlak olarak hazırlanır.Arasına yer yer cevizli iç konulmuş iki kat yufka bir bardakla (eskiden kavanoz kapakları ile) yuvarlak kesilir.Kenarları açılmaması için bastırılır.
Bir ölçek pekmezle iki ölçek su kaynatılır.Hazırlanan keek mıhşiler kaynar şerbetin içine atılır, birkaç dakika atılır, ocakta alınır.Pekmez ilave edilir ve servis edilir.