
Malzemeler
- 2 kilogram pazı
- 1 demet maydanoz
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 adet büyük soğan
- 1 yeme kkaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates domates salçası
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1/2 kilogram elde ufak doğranmış orta yağlı kuzu kol
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı çekirdek sumak
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı
Sumak soğuk suda ıslatılır.Pazıların sapları bıçakla kesilir.Bol suyla yıkanır.Bol kaynar suya batırılır,çıkarılır ve parçalanmaması için soğuk suya tutulur.Pazılar çok büyükse kolay sarılmaları için bıçakla ikiye veya üçe bölünebilir.Sert kısımları alınır.
İç harç için etler çok ufak kuşbaşı doğranır,ince doğranmış soğan,tuz ve karabiberle ovuşturulur,küçük doğranmış sivri biber,domates,maydanoz,salça ve baharat,yağ eklenerek iç hazırlanır.Yıknamış pirinç ilave edilir.Pazıların üzerine iç harçtan birer tatlı kaşığı konur ve sarılır.Genişçe bir tencereye yan yana dizilir.Üst sıra güneş ışınları şeklinde dizilir, üzerine düz bir tabak kapatılır.Sumak bir kase suyla ıstalılır.
Tencere ateşe konur.Pazı sarmalarının arasından görünecek kadar kaynar su eklenir.İlk on dakika yüksek ateşte sonra orta kısık ateşte toplam 40 dakika pişirilir.İlk on beş dakikadan sonra süzülen sumak suyu ile pişmeye devam eder.Yirmi dakika dinlendirilir.Dağılmaması için dikkatle servis tabağına alınır.