Yılan yuvası otu (Nube-Kari) çorbası için gerekli malzemeler:
1 demet yılan yuvası otu
1 su bardağı yarma buğday
2 su bardak sumak suyu
250 gram et
1 çay bardağı nohut
Un (En az 1/2 su bardağı)
Sıcak su (Çorbanın kıvamını ayarlamak için)
Not:Yılan yuvası otunu temizlerken ve doğrarken elinizin zarar görmemesi için eldiven kullanmayı ihmal etmemelisiniz.
Hazırlanışı
Tarif 1
Yukarda belirtilen bütün malzemeler düdklü tencerenin içine konularak yarım saat pişirilmektedir.
Tarif 2
Ellerinize eldivenlerinizi takın ve tirşik otlarını güzelce yıkayı kurulayın, ardından temiz bir kesme tahtasına alıp ince ince doğrayın.Çorbayı pişireceğiniz genişçe bir tencere çıkarın, içine nohutları, döğme buğdayı ekleyin.Bu malzemelerin üzerine ise incecik kıydığınız yılan yuvası otlarını aktarın.Ardından üzerine yılan yuvası otlarını tamamen suyun içinde kalmasını sağlayacak kadar sıcak su ilave edin.Son olarak tencereye karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde un serpin. (Un miktarı yarım bardak ile 1 bardak arasında değişecektir.)Un ile karışımı neredeyse hava almayacak hale getirdikten sonra sakın unu karıştırarak karışımın içine erimesine neden olmayın, bu şekilde un tabakası en üstte kalarak mayalanma ve ekşime sürecinin hızlandırılması ve daha etkili olması amaçlanıyor, aklınızda bulunsun.Yaklaşık 3-4 saat çorbayı karıştırarak pişirin. Suyu buharlaştıkça üzerine sıcak su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayın.Yılan yuvası otları yumuşayıp çorbanız ekşili nefis bir tada ulaştığında olmuş demektir. Afiyet olsun.