Malzemeler
- 1 su bardağı yarma
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı (tane) sumak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 200 gram yağlı küçük kuşbaşı kıyılmış et veya 1/2 kase kavurma (tercihen)
- 1/2 kilo asma yaprağı
Hazırlanışı
Yaprak tuzlu ise birkaç saat tuzunun çıkması için suda bekletilir.Sert ise yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Sumak bir kase soğuk suyla ısıtılır.Elde ufak doğranmış, yıkanmış etler ve sebzeler baharat ve yağ eklenerek yarma ile karıştırılır.Sarmalar incecik sarılıp tencereye dizilir.Üzerine düz bir tabak kapatılarak ateşe konur.En üstteki sarmaya değecek kadar su ilav edilir.Kapağı kapatılıp önce yüksek,sonra kısık ateşte 35-40 dakika kaynatılır.İlk on beş dakikadan sonra ekşisi konur.20 dakika dinlendirilip servis yapılır.