Malzemeler
- 1 kilogram koyun işkembesi
- 4 su bardağı pirinç
- 1 kilogram elde ufak doğranmış orta yağlı kuzu kol
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
Hazırlanışı
İşkembe ilk önce bir akşam bol tuza yatırılır.Dış pütürlü yüzeyindeki yağlar, sarılıklar bıçakla kazınır.Bir gün de içine yarım limon suyu eklenmiş katı ayranda bekletilebilir.Ertesi gün bol su ile yıkanır, temizlenir.Limon ile ovulur, tekrar bol su ile yıkanır.Kare/dikdörtgen şeklinde kesilmiş işkembe parçaları ikiye katlanır cep şekline getirilerek dikilir.Bir kenarı açık bırakılır.Etler, ince kıyılmış soğan tuz ve karabiber ile ovulur.Et miktarı isteğe göre ayarlanır.Pirinçle karıştrılır.Yağ eklenir.İşkembe iç harçla doldurulur, açık kalan kenar dikilir.Genişçe bir tencerede üzerini geçecek kadar tuz eklenmiş soğuk veya ılıksu içinde yaklaşık 1.5/2 saat (düdüklü tencerede önerilen sürede kısık ateşte)pişirilir.İşkembeler dolgun vaziyete geldiği zaman ateşten indirilir.Piştikten sonra geniş bir tabak içine alınarak üstü kapalı olarak dinlendirilir.
KAYNAK:Siirt Mutfağı Kitabı