Yeğni - Zengıronet

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı severkitel 
  • 2 adet soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1 çay bardağı çekirdek sumak 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates - biber karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Üzeri için reyhan

Hazırlanışı

        Bulgur bir tepsiye alınır ve üzerine tuz serpilir,soğuk suyla her tarafı ıslatılarak,, üzeri örtülür ve bir saat dinlendirilir.Eller arada suya batırılarak hamur haline gelinceye dek iyice yoğrulur.Fındık büyüklüğünde kesilerek tepsiye dökülür.Tercihen avuç içinde yuvarlanır ya da parmak arasında sıkıştırılarak koparılarak atılır.Sebzeleri iri doğranır.Soğan ve biber yağla sotelenir.Salçası eklenir,kavrulur ve sumak suyu eklenir.Üzerine kaynar su eklenir.Yemek kaynayınca hamurlar içine atılır.On dakika sonra soyulmuş ve küp doğranmış domatesler eklenir.15-20 dakika daha kaynatılır.Hamurların yapışmaması için hafifçe karıştırılır.Bulgurdan yapılan hamur çorbayı kalınlaştıracağından su ölçüsü kontrol edilmelidir.Ekşi ve acı miktarı tercihe göre ayarlanır,serviste reyhan serpilir.
 
 
Close menu