Kitelfum

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı içli köftelik bulgur
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Sosu ve üzeri için:
  • Sarımsak
  • Kışlık dondurulmuş kavurma
  • Tuz

Yapılışı


        Bulgur ıslatılarak yarım saat dinlendirilir.Dinlendirilen bulgura tuz ilave edilerek hamur haline getirilene kadar yoğrulur.
Yoğrulan hamur elle geniş ve ince bir daire şekli verilir (10-12 cm’lik ve 0,5 cm genişliğinde daire), hazırlanan köfteler tuzlu su içinde10-15 dakika haşlanır ve süzgeç ile süzülür.Tavada kışlık dondurulmuş kavurma eritilir ve dövülmüş sarımsak ilave edilir.Hazırlanmış olan sarımsaklı ve kavurmalı sos, önceden hazırlanmış ve bölünmüş köftelerin üzerine dökülüp servis edilir.
Close menu