
Malzemeler
- 1 kuzu kaburga
- 2 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
Hazırlanışı
Kaburga iyice yıkanır.Yemeklik doğranmış soğan, tuz ve karabiber ile iyice ovulur.Eskiden bir elek kasnağı yeterince geniş bir tencereye oturtulup üstüne kaburga konurdu.Tencere içine 2 su bardağı su konur, kapağın kenarı buhar çıkışını engellemek için bir hamur parçası ile kapatılır.3-4 saat en kısık ateşte mangalda/ocakta pişirilir.Suyu alınır ve tencerede kendi yağı ile az ateşle bir süre kızartılır.
Bir başka pişirme yöntemine göre kaburganın kemik kısmı dibe gelecek şekilde yerleştirilerek pişirilir, suyu kontrol edilir.Eksildikçe çok az miktarlarda eklenir.Et buharda pişer, suya değmezdi.Kaburgadan kalan et suyuna nohutlu bulgur pişirilir.