Bulguru kimyonu ve reyhanı karıştırıp 1 çay bardağı ılık su ile ıslatıyoruz. 5 dk beklettikten sonra ovuyoruz. Domates salçasını, biber salçasını, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave ettikten sonra yoğurmaya başlıyoruz. İçine yumurtayı kırıp, rendelenmiş soğanı ilave edip tekrar yoğuruyoruz. Kıymayı da ilave edip iyice yoğuruyoruz. Unu da ekledikten sonra elimizi ıslatarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam ediyoruz. Daha sonra avuç içi büyüklüğünde parçalar alıp resimdeki gibi şekil veriyoruz. Derin kızartma tenceresinde bol yağda kızartıp servis tabağına alıyoruz.
Not: Bu yemek Siirt yöresine ait olup yarma karışımlı ince bulgur (yöresel kitel bulguru) kullanılarak yapılmaktadır.
ADRES: Mithat Öktüren Caddesi No:2 56100 SİİRT
TELEFON: 444 56 25 // (484) 223 22 66
FAKS: (484) 223 92 25
E-Posta: [email protected]
© 2020 - Siirt Belediyesi - Bilgi İşlem Müdürlüğü
ADRES: Mithat Öktüren Caddesi No:2 56100 SİİRT TELEFON: 444 56 25 // (484) 223 22 66 FAKS: (484) 223 92 25 E-Posta: [email protected]
© 2020 - Siirt Belediyesi - Bilgi İşlem Müdürlüğü